Tjuvjakt

Tjuvjakt

Swedish band Tjuvjakt have ridden the Vässla 2 for a year and talks about the benefits with riding a Vässla for their daily commute to the Studion

Read More

Michelle Coleman - Olympic swimmer

Michelle Coleman - Olympic Swimmer

Michelle Coleman is a Swedish Olympic swimmer. She bouth a Vässla 2 to save time, but it also helped her body recover.

READ MORE

VD´n har ordet

Under drygt 18 månader har vi arbetat med utvecklingen av Vässla Bike. Bakom biken ligger mycket hårt arbete. I den här texten förklarar vi lite närmare vad vi gjort och vad man som ägare kan förvänta sig av det som vi själva tycker är kanske världens bästa fordon.

LÄS MER

Varför framtiden stavas Vässla Bike

För två år sedan kom de första elscootrarna till Sverige. Potentialen såg ut att vara enorm. Tänk att kunna äga all trafik under en mil! Vi på Vässla var till en början mycket positiva, men likt marknaden insåg vi snart att elscootrar saknar många av de egenskaper som krävs för att verkligen bli framtidens fordon.

READ MORE

Så här sparar du (viktig!) tid med en Vässla

Hur mycket tid lägger du på att pendla och hur påverkar det dig?

Pendling är tråkigt. Tråkigt men nödvändigt. Forskare har till och med visat att långpendling kan vara direkt skadligt.

READ MORE

5 saker att tänka på när du köper elmoped

Här är allt du behöver veta innan du lägger vantarna på en Vässla.

Klass 1 eller 2? Räckvidd? Försäkring? Elmopparna har allt mer tagit över gatorna med längre räckvidd och är billiga i både drift och underhåll. Att välja en eldriven moped är både schysst mot miljön och en skön

READ MORE

Tuffa miljökrav för mopedägare

Nu blir det samma tuffa miljökrav för mopedägare som bilägare. Vi går in i ett nytt tal och en ny era. Vi firar det med att Euro 5 träder i full kraft, ett reglage som ställer tuffare krav för bensinmopeder och motorcyklar med utvidgade miljözoner och utsläppskrav. Från och med 1 januari 2020 spelar det ingen roll om ditt fordon har två eller fyra hjul, avgas- och säkerhetskraven inom EU är desamma. Det som däremot har betydelse är energikällan.

READ MORE